Cassie Scot av Christine Amsden || "En bok av en författare du aldrig läst förut"

SÅ!
Jag tänkte börja med min utmaning och uppdatera den här på bloggen!
Woho!!
Fantastiskt jag vet. Vi får se hur länge de håller...

Några små saker innan bara:
  • Jag kommer läsa böcker mellan dessa utmaningarna som jag antagligen inte kommer skriva speciellt mycker om, eller alls här. För jag är en mycket dårlig bloggare
  • (Detta kanske är en självkarhet men i allafall) Jag kommer kryssa av en utmaning i taget för annars blir den klar löjligt snabbt, bara denna boken kan jag kryssa av minst 5 andra grejer på listan o de hade varigt trååååkigt.
  • Jag tar de random och inte i ordningen de står på listan
  • De var allt tror jag....
  • Här är en länk till utmaningen om ni inte vet vad jag babblar om: 2015 reading challenge!!!!!
LÅT OS BÖRGA! woop woop

 

Cassie Scot is the ungifted daughter of powerful sorcerers, born between worlds but belonging to neither. At 21, all she wants is to find a place for herself, but earning a living as a private investigator in the shadow of her family’s reputation isn’t easy. When she is pulled into a paranormal investigation, and tempted by a powerful and handsome sorcerer, she will have to decide where she truly belongs.

(Taget från Goodreads.com)


 En bok av en författare du aldrig läst förut 

 

Bok: Cassie Scot av Christine Amsden

Utgiven: 2013

Språk: Engelska

Gener: (Urban) Fantasy, Romans, Mystery

Typ: Serie; Bok 1 i Cassie Scot

Sidor: 250

Betyg: 4/5 ★ (kanske 3.5??)

 

Först och främst så tycker jag att vi kan komma överens som att detta är ett dåligt bokomslag, gillar de inte alls, nope.
Meeen man ska ju inte döma boken efter omslaget, då gud ska veta att jag gör det jämt.


Cassie, eller Cassandra Morgan Ursula Margaret Scot, är den äldsta av 7 syskon och är den ända i familjen som är född utan några krafter eller magi. Men hon har konstigt bra induktion...hmmm...
Detta är något hon kämpar med mycket under boken, speciellt för att visa för hennes föräldrar att hon fortfarande har ett värde och kan skydda sig själv.

Cassie jobbar som en NORMAL privat detektiv, vilket betyder att hon inte utför exorcism på din katt, förbannar din granne, eller kan med magi hitta saker du tappatbort.
Problemen börjar när hon får ett jobb att lämna över ett dokument om stämning till en av magikerna, Belinda Hewitt, i stan och istället finner en mördad flicka i hennes hus och Belinda försvunnen.

In kommer Evan, en mycket stark magiker,"fiende" till hennes familj, den mördade flickans kusin och Cassies gamla barndoms vän som hon sedan länge tappat kontakten med.
Det slutar att han anställer henne för att ta reda på vad som hänt med hans kusin.

Oooch sen händer en massa skit som ni får läsa boken för att ta reda på för kan inte säga mycket mer utan att ge spoilers! och så kan vi bara inte ha det

En till sak som jag kan säga om själva handlingen skulle vara att i början gillade jag Cassies föräldrar, de verkade kärleksfulla och vilja bara de bästa för henne, men i slutet ville jag strypa dom. Jävla idioter...

 

Världen som detta utspelar sig i är ganska intressant.

De magiska familjerna har ett stort spel vad som händer och har en tendens att stå över lagen, då det är svårt att sätta dit någon som kan få alla bevis att magiskt försvinna.

De vanliga människorna vet om att de finns magi och andra varelser (varulvar och vampyrer) till en viss del för även inte magikerna inte helt öppet slänger runt med sina krafter så döljer dem de inte direkt heller, och även det att de ofta öppet går ut med om de finns t.ex. vampyr hot i stan.

Trots detta så finns de många som vägrar att tro på allt som har med detta att göra och vill inte veta av sådant strunt.

 

I slut ändan så var boken förvånansvärt bra och jag har redan börjat på bok 2.

 

~ Beatrice

 

Kommentarer

Ja det var verkligen inget vackert omslag. :-/
Men roligt att historien ändå var bra, kanske något att lägga till i den redan gigantiska läslistan. :-)

Kram!

Svar: Hahah nej det är de inte! :D
Tycker jag du kan göra, man kan aldrig ha en för lång läslista , bara för kort X)

Kramar!
Beatrice

Skriv en kommentar
Tema Dialog gjort av Mimmi Thorneus