Film:Beautiful Creatures; FAN-FUCKING-TASTIC!


 
Ethan Wate drömmer mardrömmar om en flicka som han aldrig har träffat.
När Lena Duchannes flyttar till hans lilla stad Gatlin, dras Ethan oförklarligt till henne.
Han beslutar sig för att ta reda på varför det finns ett band dem emellan, även om det innebär att avslöja en hemlighet som kan förändra allt.


Film: Beautiful Creatures

Utgiven: 2013

Språk: Engelska

Gener: Drama, Fantasy, Romantik

Längd: 124 min

Betyg: 5/5 ★

IT BLOW MY MIND!

Det var något med denne film jag fulkomligt älskade!
Om ni läste de jag skrev innan så hade jag ganska låga förväntningar på denna filmen, beroende på boken jag inte än kommit igenom på långa vägar, och det kan mycket väll va de som gör att jag tycker den är fantastisk!

Och låt mig först säga att när jag såg att Alden Ehrenreich fick huvudrollen som Ethan Wate, så var jag JÄVLIGT skeptisk! Allt jag kunde tänka var ”Vad faan är det här för jävla tönt?!” Men ju mer filmen gick ju mer suddades den tanken bort, och faan om jag inte bara älskar han just nu.
Han spelar den här fånigt charmiga (ärligt han osar charm!!) lite smått töntiga men populära killen i denna lilla söderstad i USA.
Varje gång han log eller skrattade kunde man inte hjälpa att göra samma.
Det finns så mycket men kan säga om han men jag tappade just alla minna ord så detta få bli bra! (love love love)

Alice Englert var även hon perfekt som rollen som Lena Duchannes!
Hon hade det sötaste leendet och var en nedrans bra matchning till Ethan.

Men ärligt jag tycker alla i denne filmen spelade så JÄVLIGT bra! De var fantastiska hela bunten! Och låt mig säga de var en awesome bunt med skådespelare och skådespelerskor!

 

När de kommer till scenerna och stämningen så måste jag säga att det var och en del av min favorit sak i filmen.
Naturen var hur vacker som helst, de ”läskiga” huset som ägdes av Lenas familj ägde hade varigt a dream come true för mig! HERRE, asdkaejrfjenrf… det var snyggt..ärligt..skojar inte, älskade det!

Jag älskade det här överdrivan amerikanska söder stads temat de hade, den trångsynta staden med Gud och tradiskoner som INTE gillar något annorlunda.

Musiken och soundtracket allmänt var fantastiskt och byggde ännu mer upp stämningen.

Sedan var ju storyn på filmen jätte bra! En film om ljus och mörker, full med magi, drama, kärlek och överraskningar! (de kan ha till och med kommit en och annan tår… och en massa skratt) Satt på helspänd under vissa delar i filmen.

Gillar du fantasy och romantik är detta helt klart en film jag rekommenderar till dig!

 

Och gällande boken så var detta helt klart en spark i baken! Jag ska komma igenom den! Och sedan ska jag köpa resten av serien och nörda igenom!

HOPPAS DE KOMMER EN TVÅ PÅ FILMEN WIIIIIEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! &%¤#!?!!

~Beatrice


 
 

BIO! Just you and me in the dark! Grrr


 

Så idag blir det lite bio! WOOP WOOP!

Ska se Beautiful creatures.


Jag har ju boken som ligger bakom denne filmen vid samma namn, men ärligt jag har försökt att komma igenom den flera gånger nu och har inte lyckats, så jävla seg i vissa stunder. Har komigt till sidan 134 av 563 så de går SÅ seeeegt, spc om man tänker på att jag köpte den när den kom ut 2009.

Så det ska bli spännande att se om filmen kan ge mig en kick i backen så jag kan läsa ut den någon gång.

Mitt första intryck av trailern jag har sätt av denne är att den är jävligt snyggt gjort! (Jag vet inte men det är något med stämningen som ser bra ut, känns lite som den gör i boken.)

Och i morsats mot boken så verkar den intressant! 

Har inte så jätte höga förväntningar så hoppas den kan leva upp till de små jag har! 

 

Au revoir, chéris!

Glad Alla ❤-Dag!!


SÅ idag va det alla hjärtans dag!

Och vad faan ska man hitta på då?

Som den singel jag är så fick jag min syster att köra ner mig till stan och där köpte jag mig godis och lite Cola!

Jag hitta även 2 böcker billigt så de va utförsäljning i en av bokaffärerna i stan, 25kr/st!!
Inte för att de fans många bra, men 25 Kroner!!!!( Men vem är jag att motstå en sådan frestelse?! )

Köpte även en till skissbok, och på bilden ovan kan ni se vad jag gör just nu.

Film, godis o dricka.

Kan ni gissa vilken film det är jag ser så får ni 10poäng! filmen visas på bilden, om ni inte kunde fatta de själva

 

Peace out! 

 

Destroy Me Av Tahereh Mafi


Set after Tahereh Mafi's Shatter Me and before Unravel Me, the spellbinding sequel, Destroy Me is a novella told from the perspective of Warner, the ruthless leader of Sector 45.

In Shatter Me, Juliette escaped from The Reestablishment by seducing Warner—and then putting a bullet in his shoulder. But as she'll learn in Destroy Me, Warner is not that easy to get rid of . . .

Back at the base and recovering from his near-fatal wound, Warner must do everything in his power to keep his soldiers in check and suppress any mention of a rebellion in the sector. Still as obsessed with Juliette as ever, his first priority is to find her, bring her back, and dispose of Adam and Kenji, the two traitors who helped her escape. But when Warner's father, the Supreme Commander of The Reestablishment, arrives to correct his son's mistakes, it's clear that he has much different plans for Juliette. Plans Warner simply cannot allow.

(Amazon)


 

Bok: Destroy me av Tahereh Mafi

Utgiven: 2012

Språk: Engelska (FINNS PÅ SVENSKA! Heter då: Falla sönder)

Gener: Ungdom, Dystopi, Fantasy/Övernaturliga, romans, novell

Typ: Serie; Bok 1.5 (utspelar sig mellan bok 1 och 2, även lite i slutet på första, och början på 2:an)

Sidor: 103 E-bok

Betyg: 4/5 ★

 

 

Så detta är en mellan bok, och den utspelar sig från WARNERS PERSPEKTIV!
Jag var SÅ nedrans glad när denna kom ut då jag har en liten förkärlek för honom. Hohohoho han är smått galen man jag älskar han ändå! WOOP WOOP!!

 

 

Boken startar där den lämnade Warner i Shatter me, han har blivit skjuten och tappat bort Juliette, han får föras tillbacka, och samtidigt som han försöker hämta sig från skadan så måste han hålla kontrollen över hans sektor, och just då kommer hans far in i bilden, ledaren över The Reestablishment.

 

I denne delen så får du läsa känna Warner så mycket bättre du får se hans handlingar, fast denne gången med hans perspektiv, du får veta att han har alltid en tanke bakom allt han gör, och att även om han gör fruktansvärda saker så har han oftast en god tanka bakom de.
Man får veta att han praktiskt taget bara har en ända person som inte vill bli av med honom.
Man känner verkligen hur ensam han är, och får se de han känner för Juliette.
Men som sagt han är lite knäpp i sina handlingar… Vilket får mig till hans far, som han tvingats leva me.

 

The Supreme Commander of The Reestablishment, oftast så nämns han bara vid son titel, han eller vid far, så vi får faktiskt inte fram något namn under hela boken.
I jämförelse med sin far så är Warner ett helgon, och någon bör skjuta han far i huvudet så fort som möjligt. Då man lär sig i denne boken att Warner har ett hjärta så lär man sig även att han har blivit uppfostrad av en man helt utan ett. Han dödar en familj utan att blinka och ser sin son som en ynkrygg och vekling för att han inte kan göra detsamma.

 

“I was able to track down his wife,” he says. “Fletcher’s wife and their three children. I hear they sent their regards.” A pause. “Well, this was before I had them killed, so I suppose it doesn’t really matter now, but my men told me they said hello. It seems she remembered you,” he says, laughing softly”[…]

 

I whisper the only two words I canmanage.“Get out.”

 

“This is my boy!” he says, waving a hand in my direction. “A meek, pathetic fool. Some days I’m so disgusted by you I don’t know whether to shoot you myself.”

 

 

En annan mycket intressant sak i denna bok är att han hittar Juliettes skrivbok som hon tappade när hon flydde, den boken som hon skrev i när hon var intagen på mentalanstalten.
Så man får se ett mycket intressant perspektiv ur hennes år under tiden hon var där och man får se hur Warners hjärta brister lite mer för varje ord han läser. (det krossar mitt hjärta om att läsa när hans gör de)

 

Man får även se lite pappers arbete (det är de bland annat de papperna ni kan se i min bild där uppe!) Och lita av Warners anteckningar under de första dagarna Juliette var med honom.

 

Personligen tycker jag inte att ni sak missa denne delen om ni gillar serien! Den ger ett mycket större djup och inte bara till Warner, utan till hela boken!
Det med att man får läsa lite ur Juliettes skriv bok är jätte intressant och att man får veta mer om hur Warner har de och hur han tänker!

 

Helt klart ett läsvärt kortbit ur en annans värld <3

Jag älskar Warner......wiiiiie!

 

~Beatrice

Shatter me Av Tahereh MafiI have a curse.

I HAVE A GIFT.

I'm a monster.

I'M MORE THAN HUMAN.

My touch Is lethal.

MY TOUCH IS POWER.

I am their weapon.

I WILL FIGHT BACK

No one knows why Juliette's touch is fatal, but The Reestablishment has plans for her. Plans to use her as a weapon. But Juliette has plans of her own. After a lifetime without freedom, she's finally discovering a strength to fight back for the very first time—and to find a future with the one boy she thought she'd lost forever.


 

Bok: Shatter me av Tahereh Mafi

Utgiven: 2011

Språk: Engelska ( FINNS PÅ SVENSKA! Heter då: Rör mig inte! )

Gener: Ungdom, Dystopi, Fantasy/Övernaturliga, romans

Typ: Serie; Bok 1

Sidor: 338 ( De formatet jag har vilket är Häftad)

Betyg: 5/5 ★ 

 

Så när du öppnar shatter me så börjar de med att Juliette berättar att hon har suttigt på denna mentalanstalt 264 dagar, att de va 6,336 timmar sedan hon rörde vid en annan människa, och hon ska precis på en ny cellkamrat, Adam.

2 veckor senare så kommer män in i cellen och för iväg henne och tar henne till Warner som styr över den sektorn och är son till ledaren i The Reestablishment. Han säger att han har andvändning för henne och att han vill att hon ska gå med dem, för Juliette har en mycket speciell talang, hennes beröring är dödlig…

 

Världen: Boken utspelar sig någonstans i framtiden, jag har inte för mig att det står något speciellt år eller så men de är inte så svårt att dra den slutsatsen. Juliette säger att forskare säger att den bara är ett eko av vad den brukade vara;
”They say our world used to be green.  Our clouds used to be white. Our sun was always the right kind of light”. Hon säger även att de fins inte mycket djur kvar och att även om det fins några kvar så har hon aldrig sätt en flygande fågel, och hur människor dör i försök att hålla sig levande.

Det är där The Reestablishment tar sig in, det är de som lovar styra upp allt ”hjälpa” mänskligheten, och det är genom att förinta allt som en gång varigt, flytta människor till ”tillfälliga” byggnader, inför massa nya lagar och blir den nya regeringen.

 

Okej, som ni kanske fattar så är Juliette huvudkaraktären och hjältinnan i denne boken och de andra stora karaktärerna är Adam som ska spela hjälten, och Warner som spelar boven.

Juliette är en karaktär jag gillar massor, hon har en tendens att beskriva världen på ett mycket intressant och vackert sätt även om hon hatar vad hon är och kan göra. Hon är för de mesta en stark karaktär och hon är väldigt älskbar person som försöker göra sitt bästa.
MEN jag tycker hon gömmer sig bakom Adam för mycket i boken och att hon inte riktigt kan släpa han alls, en aning för fixerad vid honom om jag får säga så. (klar jag får)

Adam tycker jag är lite av en besvikelse, även om jag gillar han. Han är en aning platt som karaktär i denne boken, jag tycker inte han står ut något speciellt, han är en typisk ”hjälte” figur.
Men han har som sagt också sina moments. Han gör alltid sitt bästa, han bryr sig (speciellt om Juliette om ni förstå vad jag menar woop woop!) och han är allmänt en mysig person.

Warner, Warner, Warner. Han spelar då lite av en psyko bov, och jag kan inte hjälpa att älska han. Han har en vis besatthet vid Juliette han tror det hör ihop, att de är gjorda av samma skrott och korn. Han gör en del skumma saker ibland, och har en tendens att va grym mot Juliette och ibland visa henne yttersta ömhet. Allt som allt känns han som en väldig ensam person.

 

Jag tycker denne boken är skrivet på ett otroligt vackert sätt, beskrivningarna och mycket annat i denne boken gör ibland så det känns som en ända lång dikt. MEN giller du inte metaforer eller poesi kanske du kommer kräkas på denne boken, för den är FULL av det! Här är några exempel:
”It's raining today. The sky is weeping for us.”
“I'm wearing dead cotton on my limbs and a blush of roses on my face.”
“His eyes are two shots of green punched through a pane of glass. Cutting through me.”

Och såhär håller det på VÄLDIGT mycket i boken! (omg SÅ mycket metaforen)

Men även med bristerna den har så fullkomligt ÄLSKAR jag denna bok. Stämningen är underbar, det händer saker som genom hela boken håller mitt intresse, den är SÅ vackert skriven, intressanta karaktärer och story, och omslaget på boken är så nedrans snyggt!! ( Det finns ett annat omslag med en brud på med en skum klänning som jag inte alls gillar dock)

Så allt som allt tycker jag att ni helt klart ska läsa den!

~ Beatrice

Tema Dialog gjort av Mimmi Thorneus